Sådan laver du din egen hjemmeside

Contact An Agent

Rigtig mange har i dag deres helt egen hjemmeside. Priser på webhoteller er kommet så langt ned, at det er noget alle har råd til. Og også software til at lave hjemmesider er blevet rigtig billigt. De mest populære systemer er endda gratis. Måske netop pga. prisen er de så populære. Men faktisk er de mange af de gratis systemer også blandt de mest funktionsrige på markedet.

Du skal igennem en række trin, for at få din egen hjemmeside på nettet. Det kan gøres ved at følge denne plan:

  1. Valg af webhotel
  2. Valg af hjemmeside system
  3. Indhold
  4. Synliggørelse af hjemmesiden

 

Valg af webhotel

Først skal du have fundet et sted (en server) på nettet, hvor du kan have din hjemmeside liggende, så andre kan komme til at se den. Der er mange gode webhoteller til forholdsvis billige penge. Med mindre du har rigtig godt styr på ting, som databaser og ftp-programmer, vil jeg anbefale, at du kigger efter et webhotel, som tilbyder et såkaldt one-click installer program. Så kan du med ganske få museklik installere et hjemmeside system, så du hurtigt kan komme i gang uden at have den store tekniske viden. Et af de meget populære danske webhoteller, som tilbyder denne mulighed, er UnoEuro. Her er en UnoEuro rabatkode, så du kan komme billigt fra start.

 

Valg af hjemmeside system

Hvis du ikke er specielt erfaren i at lave hjemmesider, vil jeg anbefale, at du vælger et cms (Content Management System) til at lave din side i. Med et cms foregår alt opsætning og etablering af indhold på hjemmesiden fra en web browser. Det er forholdvis let at komme i gang  og du behøver ikke bruge tid på at sætte dig ind i specialprogrammer. Der findes mange populære cms systemer som f.eks. WordPress. Joomla, Drupal, Typo3 for blot at nævne nogle få. Læs lidt om de forskellige systemer inden du går i gang og se, hvilket system, som falder bedst i din smag.

 

Indhold

Når du således har fået valgt dit cms system, og har fået det installeret, er det tid til at få noget indhold på din nye hjemmeside. En god blanding af tekst, billeder og evt. videoer anbefales for at skabe et varierende og levende indhold, som dine besøgende vil finde interessant. Du kan f.eks. finde nogle gratis billeder her og en oversigt over flere steder at hente gratis fotos her.

 

Synliggørelse af hjemmesiden

Der er ikke ret meget ved at have en hjemmeside, hvis ingen aner, at den eksisterer. Så når du har fået siden på plads, skal du i gang med ar markedsføre den. Det kan man gøre på mange måder. Det er naturligvis en god idé, at fortælle vidt og bredt om den. Til familie, venner og bekendte. Med lidt god helt fortæller de også videre om hjemmesiden til andre i deres bekendtskabskreds.

Og har du noget indhold på din hjemmeside, som det kunne tænkes, at folk vil lede efter viia søgemaskinerne, kan det være godt at markedsføres siden vha. såkaldt søgemaskineoptimering.

En anden god måde at få udbredt kendskabet til siden er via de sociale medier så som Facebook, Google+, twitter o.lign. Det kan hurtigt skabe mange besøgende på hjemmesiden.

 

Så er der vist ikke andet tilbage end at sige god arbejdslyst. Og husk nu, ikke at give op halvvejs.