Sjov opgave med lifte

Contact An Agent

Når man arbejder som reklamefotograf, er det mange forskellige opgaver, man bliver stillet overfor. Nogle af dem er selvfølgelig mere spændende end andre. For eksempel skal jeg da ærligt indrømme, at jeg som mand ikke har det fjerneste imod de opgaver, der handler om at fotografere smukke unge damer, der kun er iført det lingeri, som mine billeder skal vise frem.

Men selv om det naturligvis ikke er det mest sexede at skulle tage en masse fotografier på et autoværksted, var det alligevel en lidt sjov og udfordrende opgave, jeg havde for et par uger siden. Da skulle jeg tage billeder til noget salgsmateriale for en autolift ( denne slags: https://www.nimalift.dk/autolift.html ), og billederne skulle tages i autentiske omgivelser, altså på et autoværksted.

Manden fra firmaet, der hyrede mig til opgaven, sagde med et smil, at firmaets sælgere jo ikke så nemt kunne køre rundt med vareprøver i bilen, så derfor var de nødt til at have noget meget illustrativt salgsmateriale at vise frem til de potentielle kunder.

Det betød også, at der skulle tages virkeligt mange billeder, så salgsmaterialet kan fremvise alle de relevante detaljer ved sådan en autolift. Det er ikke nok at beskrive de tekniske detaljer i tekst, for det virker mere overbevisende på kunderne, når der er realistiske illustrationer med, forklarede manden mig.

Vi fik en længere snak om opgaven, for jeg havde behov for at vide ret præcist, hvilket udstyr jeg var nødt til at have med mig, så jeg kunne få taget nogle ordentlige billeder, også selv om lysforholdene på det pågældende autoværksted ikke ville være de mest optimale til den type foto-opgaver.

Så på dagen, da billederne skulle tages, havde jeg medbragt et righoldigt udvalg af lamper, så jeg kunne udføre en ordentlig lyssætning, hvilket er en forudsætning for at tage fotografier af høj kvalitet.

Og manden fra firmaet, der producerer og sælger den type autolifte, var naturligvis også med, så han kunne instruere mig i, hvad de enkelte fotografier skulle vise. Vores besøg var tydeligvis aftalt på forhånd med autoværkstedet, for de var i hvert fald godt forberedt på, at vi skulle komme.

Da vi ankom var mekanikerne lige ved at være færdige med at gøre rent på værkstedet, og jeg skal da lige love for, at der var gjort rent. Jeg har i hvert fald aldrig tidligere set så pinligt rent et værksted – det mindede mig faktisk om en operationsstue, så rent var der.

Jeg mumlede noget om, at det vist ikke kan kaldes autentiske omgivelser, når der var så skrubbet og skuret overalt i værkstedet, men det kunne naturligvis ikke forstyrre mig i mit arbejde, og det var selvfølgelig også rart nok, at man ikke hele tiden skulle passe på ikke at læne sig op ad et eller andet, der var indsmurt i snavs.

Det tog det meste af tre timer, før vi var færdige med opgaven, men jeg fik taget en masse gode billeder, hvoraf en del var nærbilleder af tekniske detaljer, skulle illustreres. Og selv lærte jeg en del om autolifte, som jeg ikke vidste noget om tidligere.

Disclaimer