Springgrave

Contact An Agent

Vores datter, Mette, har i nogle år tjent nogle ekstra lommepenge til sig selv ved at påtage sig et job som avisbud, men her for nylig har hun fået et andet fritidsarbejde, som hun hellere vil udføre fremfor at skulle ud i al slags vejr hver eneste dag – og endda meget tidligt om morgenen om lørdagen.

Mette hørte fra en veninde, at eliteafdelingen i gymnastikforeningen her i byen havde brug for et ungt menneske til rengøring af de forskellige gymnastikredskaber i idrætshallen to gange om ugen.

Baggrunden for det var, at en del af gymnasterne på eliteholdet var blevet ramt af sygdom med dårlig mave og feber, og derfor havde gymnastikforeningen kontaktet embedslægen for at høre, om der var noget, foreningen kunne gøre for at undgå, at gymnasterne gik og smittede hinanden med den såkaldte Roskildesyge.

Embedslægen havde så været på besøg i idrætshallen og kunne konstatere, at gymnastikredskaberne var fyldt med bakterier, og han konkluderede, at det nemt kunne være årsagen til de tilbagevendende maveproblemer hos gymnaster. Han anbefalede derfor, at redskaberne bliver desinficeret to gange om ugen, og han understregede, at det helst skulle udføres af den samme person hver gang, fordi han så ville instruere vedkommende i, hvordan det gøres bedst muligt.

Og det endte så med at blive Mette, der fik den tjans. Embedslægen viste hende, hvordan hun skulle spraye en væske ud på redskaberne og derefter tørre af med en ren klud. Det er noget af et arbejde, når det for eksempel handler om den lange og brede airtrack, som gymnasterne bruger til spring på gulvet, for det er en stor overflade, der skal rengøres.

Noget nemmere går det for hende med de forskellige skumredskaber, som gymnasterne bruger, for her behøver hun ikke kravle på knæ, og overfladerne er langt mindre.

Hele historien har i øvrigt også medført, at gymnastikforeningen har fået en helt ny nedspringsmåtte, fordi den gamle var betrukket med et kraftigt bomuldsstof, som det reelt ville være umuligt at desinficere.

Mette er meget hurtigt blevet glad for sit nye fritidsarbejde, som giver hende en indtjening på samme niveau som jobbet som avisbud, men nu skal hun kun af sted to gange om ugen, og det hele foregår indendørs.

Men det kræver af og til lidt akrobatik, fortæller hun. Det gælder for eksempel, når hun skal rengøre overfladen på måtterne i de to springgrave – sådan nogen her: http://www.gymnashop.dk/springgrav/ , der er i hallen. Her skal hun starte fra en kant, og så skal hun kravle baglæns, mens hun gør rent foran sig. Det er lidt anstrengende, men med lidt øvelse går det såmænd nemt nok, siger hun selv.

Det er på samme måde, hun skal udføre arbejdet, når hun skal desinficere dugen på den store trampolin i idrætshallen, for her må hun heller ikke kravle hen over det rengjorte område, og her kan det endda været lidt svært at holde balancen, siger hun. Det er trampoliner fra Gymnashop, de bruger.

Hun har nu haft jobbet i fire uger, og hendes anstrengelser har bestemt båret frugt, for der har de seneste uger ikke været flere tilfælde af Roskildesyge.

Disclaimer