Hvad er bananfluer?

Contact An Agent

Bananfluer er også kendt som eddikefluer, frugtfluer eller vinfluer.

Bananfluer stammer fra slægten, der kaldes Drosophila, og der findes faktisk over 600 arter af dem, men ud af alle disse finder man kun et par af dem indendørs. Og heldivis for det. De kan findes i enorme mængder og det skyldes blandt andet deres evne til at lægge flere hundrede æg i døgnet.

De er oftest at se og finde i løbet af sommeren og især i august måned findes de enorme mængder. Når vejret bliver koldere forsvinder de stille igen og vender tilbage når det gode vejr kommer tilbage. De små aflange og vingede insekter elsker det rådne og lever af gammel frugt. Så har du gærende frugter eller grøntsager til at stå, så kan du være vis om, at der ikke gør længe før du får besøg af bananfluer. Desuden tiltrækkes de også af flasker/kartoner med sjakker af fx øl, vin og andre drikke, flasker med andre rester og glas med rester af søde ting som fx syltede agurker eller marmelade. Det er netop i madresterne de også lægger deres æg, som nærmest er umulige at se – og larverne lever så af de gærceller der bl.a. er i frugten.

Hvis du har fået besøg af banafluerne og gerne vil af med dem igen, er der gode råd at hente i artiklen her, https://husoghavesiden.dk/bananfluer-bekaempelse-saadan-goer-du/, hos husoghavesiden.dk.

Disclaimer