tors. jul 18th, 2024

Det gamle fjols, tænkte jeg endnu en gang, da min kone lettere fortvivlet spurgte, om jeg tilfældigvis havde set hendes eCigaret. Jeg tror, jeg får det spørgsmål sådan cirka fem gange hver eneste dag, når hun har lagt cigaretten fra sig et eller andet tilfældigt sted og efterfølgende glemt, hvor det var.

Nå, hun er nu ikke et gammelt fjols, for hun er trods alt endnu ikke fyldt 40, så gammel kan jeg jo ikke være bekendt at kalde hende, og et fjols er hun såmænd heller ikke bortset lige fra dette ene punkt.

Jeg må jo indrømme, at det er langt nemmere for os mænd med den slags, for vi er jo altid iført noget tøj med lommer i, så vi har mulighed for altid at have den slags ting på os. For mit eget vedkommende stikker jeg altid e-Cigaretten ned i brystlommen på min skjorte, når jeg ikke bruger den.

Det er jo på en måde en vane, der er videreført fra den gang, vi røg almindelige cigaretter, for da havde jeg også altid en pakke cigaretter i brystlommen, hvor den ikke bliver klemt flad, fordi man for eksempel sætter sig ned.

Men det er mere end to år siden nu, at min kone og jeg langt om længe tog os sammen til at lægge tobakken helt på hylden. Vi har i årenes løb forsøgt at holde op med at ryge flere gange, men hver gang er det endt med, at vi fik tilbagefald som rygere, så vi kan i hvert fald begge to godt skrive under på, at det bestemt ikke er nogen nem sag at blive ikke-ryger.

På et tidspunkt blev vi så opmærksomme på de elektroniske cigaretter her, som et par i vores bekendtskabskreds var begyndt at bruge. De var meget begejstrede for virkningen og fortalte vidt og bredt om, hvor nemt det var at undvære tobakken, når man har en e-Cigaret som erstatning.

Både min kone og jeg var ret skeptiske og havde svært ved at tro på, at det ville virke for os, men på et tidspunkt besluttede vi så, at det jo måtte komme an på en prøve. Vi kontaktede det nævnte vennepar for at høre, hvor man kunne anskaffe sådan nogle, for på det tidspunkt var der endnu ikke åbnet butikker herhjemme med elektroniske cigaretter.

Så vi fik en adresse på en webshop, hvor man kunne købe dem, og vi fik få dage senere tilsendt en såkaldt startpakke med de dele, som er nødvendige for at komme i gang. Vi tog os sammen og lod være med at have almindelige cigaretter i huset en dag, så vi var tvunget til at klare os med vores nyindkøbte e-Cigaretter.

Og vi fik samme oplevelse som så mange andre, nemlig at de elektroniske cigaretter er så godt et surrogat, at det var overraskende nemt at holde sig væk fra tobakken. Nu har vi prøvet os frem til lige præcis den e-væske, som passer os bedst i smagen, og vi vender helt sikkert ikke tilbage som tobaksnydere.

Disclaimer

By Eskild

One thought on “Glemsom kone”
  1. Ha, ha. Ja, det er ikke altid let med den tobak. Og man skifter jo ikke bare sådan lige konen ud, fordi hun har rundet de 40 og er blevet lidt glemsom 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *