tors. jul 18th, 2024

Af og til oplever man, at nogle mennesker bare har forfærdeligt svært ved at finde den rette hylde med hensyn til deres job. Sådan har det i hvert fald været i en del år for min søster, Ediths vedkommende. Hun valgte som ung at uddanne sig til sygeplejerske, og hun har da også arbejdet som sådan de seneste godt og vel 20 år, men jeg skal da lige love for, at hun har haft mange forskellige jobs og dermed også mange forskellige funktioner indenfor sygeplejen.

Hun startede med at arbejde på et sygehus, og i løbet af seks år var hun beskæftiget på mindst fire forskellige afdelinger, og ingen af stederne følte hun sig rigtigt tilpas. Derfor skiftede hun til hjemmeplejen, hvor hun i nogle få år kørte rundt som sygeplejerske til klienter, der havde behov for hendes hjælp.

Heller ikke det var det helt rigtige for Edith, så på et tidspunkt blev hun sygeplejerske på en lægeklinik i Ringsted, men det blev også for kedeligt for hende i længden.

Men nu ser det ud til, at hun langt om længe har fundet et job, der tilfredsstiller hende. Hun er nemlig blevet ansat som sygeplejerske hos en øjenlæge i København, hvor hun det meste af sin arbejdstid assisterer ved forskellige operationer.

Af en eller anden grund har Edith fattet stor interesse for netop øjensygdomme, og når vi mødes, fortæller hun altid med stor entusiasme om de oplevelser, hun har på jobbet. Forleden dag fik jeg en længere beretning om en noget kompliceret grå stær operation, de havde haft på klinikken dagen før.

Operationen havde taget langt over en time, hvilket ifølge Edith er usædvanligt for den type operation, der oftest klares på et kvarters tid. Problemet med denne her operation var, at øjenlægen i starten af operationen havde konstateret, at patienten også var ramt af nethindeløsning – læs om nethindeløsning her –  og det problem var han så nødt til at tage sig af også.

Alt i alt var operationen endt godt, og patienten blev jo på en måde skånet for en øjenoperation i kraft af, at øjenlægen havde klaret begge problemer i en og samme operation.

Edith har i sit arbejde også mange oplevelser med patienter, som hun måske ikke ligefrem har de højeste tanker om. Det er utroligt, fortæller hun, hvor meget nogle mennesker er parate til at ofre på deres udseende.

Således oplever hun jævnligt, at en patient henvender sig til klinikken og klager over sine tunge øjenlåg, selv om det er umiddelbart synligt, at den pågældende bestemt ikke har specielt tunge øjenlåg. Det er især kvinder, der kan finde på at blive ked af deres udseende, hvis deres øjenlåg ikke længere er helt så stramme at se på som den gang, de var 20 år gamle.

Nogle har selvfølgelig et reelt problem med øjenlåg, der hænger så langt ned, at det generer deres syn, men rigtigt mange går til øjenlægen og må selv betale for operationen, fordi de reelt ikke har noget problem. I virkeligheden er der tale om en regulær kosmetisk operation, mener Edith.

Disclaimer

By Eskild

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *