Patienterstatning?

Contact An Agent

Der går en masse rygter om, at mange kvinder har ret til patienterstatning – hvis de altså er i live. Sådan har jeg forstået det. Det handler om, at for nogle år siden blev en masse kvinder undersøgt for brystkræft. Det er sådan en årlig rutineundersøgelse, man bør få lavet. Og de fleste kvinder får det også gjort. I denne sag drejer det sig bare om, at undersøgelsen ikke blev lavet grundigt nok. Mange af kvinderne fik ikke konstateret, at der var grund til nærmere undersøgelse, og det resulterede i, at nogle fik brystkræft. Og det kunne de have undgået, hvis undersøgelsen ikke havde været mangelfuld.

Mangelfulde?

Nu vil jeg lige sige, at jeg ikke ved, på hvilke punkter, undersøgelserne var mangelfulde. Jeg synes bare, at det er uforskammet, at man ikke sørgede for, at undersøgelserne var grundige. Her går jeg til mit årlige tjek, og nu ved jeg så ikke, om undersøgelsen virkelig giver et sandt svar. Jeg ved godt, at brystkræft ikke altid kan spores i tide. Men for de fleste kvinders vedkommende, så kan det.

Hyrer en advokat her i Kolding

Jeg har derfor besluttet, at jeg skal have fat i en advokat her i Kolding, så jeg ved, hvem jeg kan henvende mig til, hvis nu det også sker for mig.
Patienterstatningen har nemlig konstateret, at mange af de kvinder, som ikke blev undersøgt korrekt, har ret til erstatning. Og det skulle bare mangle.
Her har de gået og troet, at de er sunde og raske, og så viser det sig, at det er de ikke. De har så levet med angst og bekymringer i lang tid. Nogle har heldigvis været i behandling og er blevet erklæret raske. Men der er andre, som stadig kæmper med deres sygdom.

De har familier, og en del af kvinderne er unge – det vil sige, at de har en fremtid, hvis de bliver kureret. Tænk på dem. Tænk på, hvor forfærdeligt det må være for deres familier at vide, at hvis sygdommen var blevet opdaget i tide, så kunne de være en velfungerende familie i dag.
Det er de så ikke, fordi sygdommen er fremskredet. Der skal flere behandlinger til. Og bekymringen for, om kvinderne klarer det, er store. Det påvirker, da alle familier at skulle leve med det.

Er lidt gal i skralden

Jeg er faktisk ret gal på de kvinders vegne: Her betaler de (og jeg) skat, og så er det vel naturligt, at man forventer, at rutineundersøgelser bliver udført korrekt. Og så viser det sig, at det gør de ikke. Det er noget sjusk.
Jeg tror, at jeg fremover vil tage imod den årlige, gratis undersøgelse og så også selv betale for én hos en anden klinik. Bare for at få en anden mening og et cross-check om jeg så må sige.

Og jeg vil da anbefale, at alle steder, hvor disse undersøgelser foretages, giver kvinderne en liste over advokater, de kan kontakte. Om det er i Kolding, Odense eller Horsens, er ligegyldigt. Vi skal have at vide, at vi har ret til advokatbistand, hvis sådan nogle forfejlede undersøgelser fører til alvorlige sygdomme.

Disclaimer