Sønderjyder spiser godt

Contact An Agent

Man lærer med tiden temmelig meget om både restaurationsbranchen og forskellige storkøkkener, når man som jeg er servicemontør og kører rundt og servicerer forskellige former for køkkenudstyr i professionelle køkkener. Det er faktisk et meget afvekslende arbejde, og man får jo også en hel del bekendte indenfor den branche, for der falder jo normalt også en hyggelig snak af, når man er på besøg i sådan et køkken.

I sidste uge havde jeg en opmuntrende oplevelse, da jeg var kaldt til en restaurant i Viborg for at give nogle tekniske råd i forbindelse med indkøb af noget nyt udstyr i restaurantens køkken. Indehaveren fortalte, at han blandt andet havde brug for en ny ovn til erstatning for en af de gamle, og den nye skulle være væsentligt større, og nu ville han gerne sikre sig, at der var tilstrækkelig plads på det sted, hvor han gerne ville have installeret ovnen. Han var meget ivrig, for han havde taget et kviklån billigt online, så nu skulle det være!

Det kunne jeg hurtigt måle mig frem til, at der var, og så var restauratøren glad. Jeg spurgte lidt nysgerrigt, hvad der var galt med den gamle ovn, og han fortalte så, at den ganske enkelt var for lille, fordi afsætningen af mad fra køkkenet var steget ret eksplosivt.

Sagen er, at jeg har udvidet med takeaway, og det har været en stor succes, så vi i dag producerer cirka dobbelt så meget mad i køkkenet som for et år siden. Jeg fandt ud af, fortalte restauratøren, at der ganske enkelt manglede muligheder for takeaway i Sønderborg, så jeg valgte at forsøge mig med det, og afsætningen er nu så stor, at jeg har måttet ansætte en ekstra kok, og nu skal jeg altså også have mere maskinkapacitet i køkkenet, som han udtrykte det.

Det var jo en positiv historie, og den mindede mig om noget tilsvarende, jeg oplevede i Holstebro for et par måneder siden. Da besøgte jeg en hyggelig familierestaurant, hvor jeg har været flere gange før, og denne gang skulle jeg bare gennemføre almindelig service på inventaret i køkkenet. Her var det en af kokkene, der fortalte, at restauranten som noget nyt var begyndt at tilbyde kunderne takeaway også, for det havde vist sig, at det hos mange mennesker er blevet ret populært at købe noget færdig mad af god kvalitet og spise det derhjemme.

Mange mennesker er blevet godt trætte af almindelig fastfood og vil godt betale lidt mere for et ordentligt måltid, og da der ikke var så mange muligheder for takeaway i Holstebro, valgte vores indehaver at forsøge med det, og det har bestemt været en succes, fortalte kokken.

Og det tror jeg gerne på, for i vores egen familie er vi også begyndt at spise ordentlig restaurationsmad hjemme hos os selv en gang imellem. Vi har heldigvis en hel del muligheder for takeaway i Silkeborg, hvor vi bor, så vi er ikke bundet til at spise det samme, hver gang vi er kommet lidt set hjem og ikke har lyst til at klæde os pænt på for at gå ud og spise på en restaurant.