søn. dec 3rd, 2023

Lige nu er jeg ved at komme mig over, at vi allerede er godt på vej ind i efteråret. Jeg synes lige, at sommeren var her. Men det er allerede mørkt om morgenen, og der er mindre end en måned til, at vi skal stille urene tilbage til vintertid. Grusomt.

Vintertid betyder lange, mørke nætter og få dage med sol. Det betyder massevis af regn og hård vind. Øv. Måske skulle jeg tage sagen i egen hånd og lave lidt om på det? Haha, det kan du da ikke. Du er nødt til at arbejde, børnene skal passe skolen, vi har et liv her i landet, som du bare ikke lige kan lave om på, siger en lille stemme. Ligegyldigt hvor meget du end gerne ville det.

Det er billigt at flyve

Men hvorfor egentlig? Hvorfor kan jeg ikke bare lave om på det. Bryde, de rammer, som alle andre har sat op for os, men som vi så bare har accepteret? Hvad nu, hvis jeg ikke accepterer længere, men bare siger: Væk med de rammer, de er ikke gode. De gør intet godt for os. Lad os komme ud og prøve nye ting? Hvad er det, da du gerne vil prøve? Stemmen fortsætter. Og jeg kan faktisk ikke give et godt svar. Det, jeg i virkeligheden bare vil, er, at solen bliver her lidt længere, at dagene ikke bliver så korte, kolde og våde. Jeg vil i virkeligheden bare på en af de mange billige rejser med fly, jeg har set, og nyde livet. Jeg så nemlig, at man kan komme til et dejligt, varmt sted med palmer og store iskager for få penge engang midt i januar. Lige når skolen er startet efter juleferien igen, og hvor alle har spist sig mætte i julefrokoster og familie. Hvorfor kan jeg ikke bare lige hive mine børn ud af skolen i 5 dage i begyndelsen af januar, så vi kan komme på afbudsrejse til Spanien og få noget sol?

Afbudsrejser er et hit

Svaret ligger i min samvittighed. Man tager bare ikke sine børn væk fra kammeraterne, fordi jeg skal have sol, vel? Selvom jeg er helt sikker på, at børnenes kammerater ville sige, at det er helt cool at rejse sydpå i januar.
Men når min samvittighed faktisk forhindrer mig i at lave om på rytmen her i familien, hvornår vil det så være ok, at vi bruger et af de mange gode tilbud om afbudsrejser? Til påske? Tak, farvel, jeg har intet at komme efter. Jeg skal ikke på påskeferie sammen med alle andre. Min ferie skal være unik, og det er derfor, jeg gerne vil afsted i januar. Der er mindre trafik på det tidspunkt, så chancerne for flyforsinkelser er også færre. Og det betyder, at vi også kommer hjem til tiden. Ikke som sidste sommerferie, hvor vi rent ud sagt strandede i en lufthavn et eller andet sted i Spanien på grund af strejker og uvejr. Vi måtte ombooke vores fly 2 gange. Ikke sjovt, når man har børn med sig. De forstår jo ikke helt, at flyselskaberne ikke altid er til tiden.

Disclaimer

By Eskild

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *