tors. jul 18th, 2024

I næste uge skal jeg til Bratislava. Jeg har aldrig været i Slovakiet før, så det bliver en mulighed for mig at lære lidt af landet at kende. I det mindste hovedstaden. Nu ved jeg, at byen ligger tæt på grænsen til Østrig, så jeg har flere muligheder for at komme dertil: Finde billige flybilletter til Bratislava eller til Wien.

Overnatning

Mødets vært har sørget for at arrangere for overnatning i to nætter, så det behøver jeg ikke at tænke på. Rart. Det betyder også, at jeg skal bo det samme sted, som de andre, der også deltager i mødet.
I går fik jeg en mail fra min kollega i Østrig. Han foreslog, at jeg flyver til Wien, og så kan vi sammen køre til Bratislava i hans bil. Afstanden er ikke særlig stor, og vejen er god. 1,5 times kørsel kun. Ok. Jeg var ikke klar over, at Bratislava og Wien ligger så tæt på hinanden. Gad vide, om de har et samarbejde i stil med det, som København har med Malmø? Er det Donau, der udgør grænsen? Hvis det er, det, så må det være oplagt, at de to byer arbejder sammen.

Billige flybilletter

Jeg sidder derfor lige nu og sammenligner priser på flybilletter til de to byer. Jeg bruger selvfølgelig den danske søgemaskine til at finde billige flybilletter: https://www.rejsepriser.dk/

Og jeg kan se, at det generelt er billigere at flyve til Wien. Det havde jeg sådan set ikke troet. Men sådan er det åbenbart. Er Bratislava en dyr by, eller er det bare nogle tunge lufthavnsskatter, de har, som gør, at billetprisen generelt er 25% dyrere, end hvis jeg flyver til Wien?
Jeg kan også se, at jeg har flere valgmuligheder, hvis jeg flyver til Wien: Der er flere afgange dagligt. Jeg booker en billet, så jeg ankommer i Wien aftenen før mødet – og tager derfra om aftenen efter mødet. Sender en mail til min kollega. Han svarer, at jeg selvfølgelig skal bo hos ham, så kan vi køre sammen tidligt næste morgen.

Disclaimer

By Eskild

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *