tors. jul 18th, 2024

Kan vi så ikke også køre til den by, der hedder Corleone, spurgte min søn forhåbningsfuldt, og det kunne jeg da sagtens love ham, for min kone og jeg havde aftalt, at vi ville leje en bil i samtlige de 14 dage, vi om kort tid vil holde en ferie på Sicilien.

For sådan en knægt på 13 år er det nok naturligt, at han gerne vil besøge den lille by, der er blevet berømt for at være en slags arnested for den italienske mafia. Jeg ved, at han har læst en masse om mafiaen og myndighedernes bekæmpelse af den, så for ham vil det helt sikkert blive en oplevelse at besøge byen.

I vores familie holder vi meget af at holde ferie i Italien. Hidtil har vi foretrukket at køre selv på den årlige sommerferie, som de senere år er blevet tilbragt i Toscana, som er en region, vi holder meget af at besøge. Vi har vist været der de fem seneste år i træk, men i år vil vi altså prøve noget andet.

Beslutningen om at tage til Sicilien har dog fået mig til at afstå fra at køre derned selv, for det bliver i givet fald til en meget lang køretur, og da min kone ikke bryder sig ret meget om at køre bil under fremmede forhold, ville det blive mig, der kom til at hænge på jobbet som chauffør på stort set hele turen.

Vi flyver til Sicilien

Derfor har vi valgt at flyve til Sicilien og så leje en bil dernede, så selve ferieformen kommer til at ligne det, vi er vant til og holder meget af. Vi har nu i flere dage brugt en masse tid ved computeren for at søge efter ferieboliger på Sicilien. Det har faktisk overrasket mig, at der ikke er det helt store udvalg af den slags, men vi har dog fundet nogle egnede muligheder.

Tidligere år, når vi har søgt efter ferieboliger i Italien, har vi kunnet konstatere, at der er et meget stort udvalg af den slags, så hvis bare er ude i nogenlunde ordentlig tid, er der faktisk frit valg på alle hylder.

Men det gælder åbenbart ikke i samme grad på Sicilien. Jeg kan faktisk ikke gennemskue, hvorfor det er sådan, men det hænger muligvis sammen med, at de fleste udlændinge foretrækker at bo på hotel, når de holder ferie på øen. Omvendt skulle man da tro, at mange italienere fra de større byer på det italienske fastland, ville foretrække en feriebolig fremfor at bo på hotel.

Så vi har altså måttet lede godt og grundigt, for at finde en egnet feriebolig til vores kommende ferie. Det er som sagt også lykkedes, og vi har booket os ind i en ferielejlighed tæt ved stranden på den sydlige del af Sicilien.

Det var reelt en overraskelse, at det var så svært at finde et velbeliggende domicil til vores ferie, fordi vi er så vant til, at det nærmest myldrer med feriehuse i Italien, når det altså handler om alle andre regioner end lige netop Sicilien.

Disclaimer

By Eskild

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *