tors. jul 18th, 2024

En hel del af Walthers studiekammerater grinede lidt af ham, da han for nogle få år siden fortalte, at han havde ladet sig ansætte på en fabrik, der producerer stiger og stilladser, da han var færdig med sin uddannelse som ingeniør. De syntes ikke ligefrem, at der kunne være den store udfordring i at konstruere stiger og den slags for en ingeniør.

Men de er blevet klogere, for Walther har fået så stor succes med sin indsats for firmaet, at han nu er blevet medindehaver og i øvrigt kan tage en stor del af æren for, at firmaet det seneste par år har haft stor fremgang og har måttet ansætte et stort antal nye medarbejdere i produktionen.

Walther har fortalt, at der faktisk ligger noget af en tilfældighed til grund for hans succes. Det er nemlig sådan, at Walthers kæreste – som han i øvrigt snart skal giftes med – er datter af en maler i Viborg, og da han blev ansat på stigefabrikken, sagde han lidt i sjov til sin svigerfar, at han da endelig måtte sige til, hvis han i forbindelse med sit arbejde som bygningsmaler kunne komme i tanker om noget i relation til stiger og stilladser, der kunne gøres anderledes, så det kunne gøre arbejdet lettere eller mere sikkert for ham selv og for den sags skyld for håndværkere i al almindelighed.

Det havde svigerfaren taget til sig, og noget tid senere havde han givet Walther en ide til at konstruere en ny slags stige, som maleren bestemt mente ville skabe jubel hos bygningsmalere og andre håndværkere, som ofte skal op i højden for at udføre deres arbejde.

Walther havde så arbejdet med ideen på fabrikken, hvor han dengang var forholdsvis nyansat, og han havde holdt tæt kontakt med sin svigerfar under udviklingsarbejdet. Da han var færdig med en prototype, havde han bedt sin svigerfar om at teste den, og den nye konstruktion blev modtaget med stor begejstring af både svigerfaren og hans ansatte malere.

Walther fik lov af sin arbejdsgiver til at sætte den nye stige i produktion, men hans chef havde foreslået, at han hurtigst muligt skulle få fremstillet endnu et eksemplar af prototypen, for så ville chefen få endnu en maler til at give sit besyv med, om den nye stige virkelig ville betyde en lettelse i det daglige arbejde for malere.

Det var nemlig sådan, at indehaveren af stigefabrikken netop havde bestilt en maler i Skive til at male alt det udvendige træværk på sit hus, og da huset er i to etager, ville maleren selvfølgelig få brug for en stige til at udføre arbejdet.

Det blev så gennemført, og maleren fra Skive var lige så begejstret som sin kollega i Viborg for den nye konstruktion. Derfor var heller ikke indehaveren af stigefabrikken længere i tvivl om, at den nye konstruktion ville blive en salgsmæssig succes.

Og det blev den i meget høj grad, og det var ikke mindst de to malermestre fra Viborg og Skive, der via anbefalinger til kolleger også i andre håndværksfag bidrog til at få den nye konstruktion udbredt.

Så altså: Skal du bruge en maler i Viborg, Skive eller Stoholm: Maler Ulstrup!

Disclaimer

By Eskild

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *