tors. jul 18th, 2024

Du har måske hørt om dem? Flere er begyndt at anvende dem, nogle mener endda de kan hjælpe med rygestop – der er tale om e-cigaretten. En e-cigaret er en cigaret, som giver dig mulighed for at indtage dit daglige nikotin, uden at forsyne dig selv med alle de tusindvis af kræftfremkaldende stoffer, som findes i de almindelige cigaretter. E-cigaretten giver endda brugeren muligheden for at tilføje nogle smagsvarianter til ’cigaretten’. Det er nemlig muligt at købe forskellige væsker til den. Men hvordan fungerer en e-cigaret egentlig?

Hvordan fungerer en e-cigaret?

En e-cigaret er en elektronisk cigaret, der består af et stålhylster, et batteri og en væskebeholder. Cigaretten danner damp frem for røg ved hjælp af et varmelegeme, når man bruger den. Den væske, som dampes købes separat, men hvordan fungerer en e-cigaret egentlig? E-cigaretten består af et batteri, som lyser, når den anvendes. Dette batteri er det, som opvarmer varmelegemet, som omdanner væsken til damp. Der er mulighed for at blande nikotin med en væske med smag. På denne måde inhalerer man nikotin, mens smagen er den man har valgt. Det er endda muligt at få tobak smag, hvis man elsker smagen af almindelige cigaretter.

Batteriet kan oplades og bruges derfor gang på gang. Man skal endvidere sørge for at skifte forstøveren, da der kan opstå belægninger på denne, når man ryger – ellers kan du ryge lige så meget, som du vil på din e-cigaret. Da e-cigaretten kun udskiller damp frem for røg, så er det muligt at anvende den indenfor, men man ved endnu ikke, hvilke konsekvenser det kan have for omgivelserne. Den tændes ved ét tryk på en knap, og når varmelegemet er varmt, kan rygeren suge på den. Når man suger på e-cigaretten, trækkes væsken op til forstøveren og varmelegemet, og på denne måde omdannes det til damp.

 

Disclaimer

By admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *