Danskerne er vilde med brætspil

Contact An Agent

Danskerne er vilde med brætspil, og udviklingen af nye spil foregår i rivende fart. Med udviklingen kommer også medierne, man kan spille brætspil på, og brætspil er i dag lige så meget noget man gør på nettet, som ved sofabordet. Især med udviklingen af smart-telefoner og tablets, er det blevet endnu nemmere for danskerne at have brætspillene med sig, og følge med i udviklingen.

Brætspil fra de første civilisationer til familiespil i dag

Brætspil har eksisteret lige så længe som de største civilisationer. Helt tilbage fra ægypterne og til de ældste kinesiske dynastier finder man brætspillet. Flere af spillerne kender vi også i dag i deres moderne form, for eksempel Kalaha og Mah Jong. Også ludo som er et af de mest almindelige brætspil i nyere tid, stammer helt tilbage fra 1500-tallet.

I dag findes der et væld af brætspil med oprindelse i hele verden, og der kommer hele tiden nye til. Brætspillene kan opdeles i mange kategorier som familiespil, strategispil, quiz-spil og slå-og-ryk-spil. Alle familier har deres yndlingsspil, de spil, der tages med på ferier, dem til fredag aften, og de spil, der hives frem, når hele familien er samlet.

Brætspil som moderne kultur

Brætspil er også en moderne kultur inden for spillemiljøer, hvor der udvikles hele universer omkring spillene, og brætspillet inkludere manualer, figurer og ekstra tilbehør. Den teknologiske udvikling, har også genoplivet ældre brætspil i nye former, for eksempel gennem Quiz-battle og Wordfeud. Brætspillet behøver ikke længere kun være en familieting, eller noget man samles om ved bordet derhjemme. Brætspil kan spilles hele tiden, og danskerne er med på udviklingen. Brætspil er stadig en favorit hos danskerne, i alle de former det findes i.

Vil du gerne vide meget mere om alle de spændende muligheder indenfor brætspil, kan du læse med hos spillemagasinet.dk, lige her: http://www.spillemagasinet.dk/braetspil/. Det ved de nemlig en hel masse om.

 

Disclaimer